Reclaiming Grundtvig at Grand View College - Mattes, Mark C. (Grundtvig-Studier, 2007)
Reclaiming Grundtvig at Grand View College [Grundtvig og den grundtvigske arv på Grand View College] Af Mark C. Mattes Mark Mattes er professor ved Grand View College i Des Moines, Iowa. Denne uddannelsesinstitution, der i sin tid blev grundlagt af danske udvandrere under medvirken af bl.a. Grundtvigs søn Frederik Lange Grundtvig, har gennem årene været et vigtigt hjemsted for fortsat interesse for dansk sprog og kulturarv. Som det fremgår af prof. Mattes’ bidrag, er man i øjeblikket i gang med at støbe traditionen i nye former, uden af den grund at give køb på målsætningen at bygge på den grundtvigske arv.