Steen Johansen og Grundtvigs forfatterskab - Greve Rasmussen, Krista Stinne; Vad, Kirsten (Grundtvig-Studier, 2023)
Steen Johansen har med sin Bibliografi over N.F.S. Grundtvigs forfatterskab i fire bind, udgivet 1948-54, skabt et både unikt og særdeles nyttigt og afgørende redskab i Grundtvig-forskningen og for den digitale, videnskabelige udgave af Grundtvigs Værker, der i disse år udgives på Center for Grundtvigforskning, Aarhus Universitet. Artiklen beskriver Steen Johansens virke inden for forskningen, især hans arbejde med at bibliografere og registrere Grundtvigs forfatterskab og arkiv, sidstnævnte i Registrant over N.F.S. Grundtvigs Papirer, 30 bind udgivet i årene 1957-64. Endvidere skildrer vi, hvordan vi som editionsfilologer bruger Steen Johansens arbejder i vores daglige udgivelsesvirksomhed. Desuden præsenteres kort Steen Johansens egen biografi og bibliografi.