Grønlands forhistorie - status over de arkæologiske undersøgelser - Yde, Jacob C. (GeologiskNyt, 2004)
Synergien mellem den grønlandske natur og kultur bringer fascination og ærefrygt til enhver grønlandsrejsende. Urtelier i farverigt blomsterflor, øde golde fjeldmarker, kælvende gletschere i fjordene, forbipasserende hvalers blåst, rensdyr på vandring efter føde - den frodige, korte sommer afløses af en isnende, mørk vinter. Den grønlandske natur er ubarmhjertig for enhver, som ikke kan tilpasse sig de aktuelle livsbetingelser og udnytte de arktiske ressourcer optimalt.