Er gletschere uberegnelige? - nyt tværfagligt modelleringsprojekt - Egholm, David Lundbeck; Piotrowski, Jan A. (GeologiskNyt, 2007)
Gletschere er ansvarlige for dannelsen af nogle af de mest spektakulære landskaber på Jorden. Glaciale komponenter kan genkendes på stor skala i bjergkæder i form af bl.a. U-formede og hængende dale, cirkusdale og stejle tinder. I fladere landskaber som det danske, hvor isskjolde har været på spil, finder man bl.a. randmoræner, drumlinbakker, tunneldale og smeltevandsletter. Disse glaciale landskaber indeholder hver især information om processer og dynamiske forhold ved bunden af gletschere og isskjolde.