Immobile og uvillige geologer - eller tid til at nytænke uddannelsen? - Christensen, Ole; Christiansen, Søren M.; Varming, Thomas (GeologiskNyt, 2004)
Vi foreslår at bruge den nuværende krise med få nye studerende, manglende jobs til nyuddannede, og mange ældre ansatte på universiteter og i industrien til at nytænke hele den faggeologiske uddannelse i Danmark. Det skal ske med baggrund i viden om, hvordan Jorden kan gavne samfundets udvikling, så færdiguddannede kandidater får større jobchancer. Og det under navnet Geovidenskab i stedet for Geologi, så "støvet" samtidig bliver rystet af!