Hvordan opstår en tsunami? - 4 hovedårsager til katastrofale bølger - Hjuler, Ulla V. (GeologiskNyt, 2005)
Temaet i dette nummer er tsunamien i Det Indiske Ocean 2. juledag 2004. I de følgende artikler beskrives årsager til og følgevirkninger af katastrofen. Først skal vi dog lige kigge kort på de fire hovedårsager til tsunamiers opståen.