Nåleskovens velsignelser og forbandelser - Flora og Fauna 110 (3) 2004, 58-137 - Dalsgaard, Kristian (GeologiskNyt, 2005)
Naturhistorisk Forening For Jylland afholdt sidste forår en konference med overstående titel, og de 14 indlæg er prisværdigt udgivet i ovenstående hæfte. Baggrunden for konferencen er den dominerende rolle, som nåleskoven, specielt rødgranen, har fået i skovbilledet.