Trykforskel i nordjysk Skrivekridt - findes der adskilte grundvandsmagasiner - Andersen, Henrik; Juul, Karsten; Nielsen, Anne Mette (GeologiskNyt, 2005)
På flere lokaliteter med åbne kalkboringer i Himmerland er der identificeret forskelligt trykniveau i forskellige dybder i kalken. Dette er observeret ved Voldsted nordøst for Støvring og ved Ellidshøj sydvest for Svenstrup. Vores antagelse er, at der findes to magasiner i kalken med forskelligt trykniveau – adskilt af en lavpermeabel barriere.