Geologisk modellering - Sahmah-skiferens petroleumssystemer - Svendsen, Nick (GeologiskNyt, 2005)
Prospektering efter olie er nu om stunder blevet en avanceret proces, hvor man blandt andet bruger computerprogrammer til simulering af de geologiske processer. Det er vigtigt at kunne forstå kulbrinternes vej fra kildebjergarten og frem til, at de bliver fanget i reservoirbjergarten. Hvorvidt processen bliver simuleret korrekt i hver detalje er et åbent spørgsmål, men vi har i alt fald ikke bedre redskaber.