Rubjerg Knude - stor klit på vandring - Rasmussen, Keld Rømer (GeologiskNyt, 2005)
Klitterne ved Rubjerg Knude er dannet i et samspil mellem vindstrømning, stedets specielle geologiske forhold og havets erosion. Udviklingen i løbet af de seneste godt 100 år viser imidlertid, at menneskelige indgreb kan skabe markante ændringer i klitternes udseende i løbet af få år.