Grønlands Geologiske Udvikling - fra urtid til nutid - Wilson, J. Richard (GeologiskNyt, 2005)
Grønlands geologiske udvikling har fundet sted gennem 3.800 millioner år. Grønland domineres af indlandsisen, men langs randen af denne er der et isfrit område, der dækker ca. 410.000 km2. Det is-skurrede landskab og manglen på vegetationen betyder, at blotningsgraden og kvaliteten heraf ofte er fantastisk; den lange geologiske udvikling kan studeres i detaljer.