Det ærlige jordartskort - frister ikke til cirkelslutninger! - Østergaard, Troels V. (GeologiskNyt, 2006)
Jordartskortet – som viser, hvilke jordarter der ligger under muldlaget – er meget brugt og findes i mange geografibøger. En af de ting, som fremgår meget tydeligt af kortet, er den såkaldte “Hovedopholdslinie”, der skulle være grænsen for isens udbredelse i sidste istid.