Sermilik Stationen - vigtig udpost i forståelsen af klimaændringer - Yde, Jacob Clement; Hasholt, Bent; Knudsen, Niels Tvis (GeologiskNyt, 2006)
De seneste årtiers fokus på kommende klimaændringer har betydet en stigende interesse for interaktionen mellem en række processer, der foregår i arktiske egne af kloden. Hvis Danmark skal opretholde et seriøst engagement inden for dette forskningsområde, er det derfor nødvendigt at bevare, vedligeholde og styrke aktiviteterne ved de grønlandske feltstationer, herunder Sermilik Stationen i Sydøstgrønland.