Danmark fik en naturkanon - med tydelige geo-aftryk - Damholt, Tove; Reenberg, Anette (GeologiskNyt, 2009)
Hvad er det nu med det kanonvæsen – er det ikke et for længst overstået kapitel? Er det overhovedet en god idé? Kan det bruges til noget? Ja, kanontanken har givet anledning til debat og til mange overvejelser, men i 2008 blev det besluttet at igangsætte udarbejdelsen af en dansk naturkanon, og så var det jo op til enhver, om man ville være med eller imod.