Magnetisk klimaforskning - påvirker Jordens magnetfelt klimaet - Knudsen, Mads Faurschou; Riisager, Peter (GeologiskNyt, 2009)
En simpel sammenligning imellem klimadata fra drypstenshuler og en ny rekonstruktion af Jordens tidligere magnetfelt indikerer, at Jordens magnetfelt har påvirket klimaet igennem de sidste fem tusinde år.