Vild geologi - og dramatiske teorier - Hjuler, Ulla V. (GeologiskNyt, 2009)
Joseph Kirschvink, professor i geobiologi ved Caltech (California Institute of Technology), kan ikke betegnes som en småkedelig forsker, der med sin forskning luller folk i søvn. Blandt hans teorier finder vi bidrag til for eksempel “Snowball Earth” – teorien om, at hele Jorden frøs til is i prækambrisk tid. I en artikel fra 2000 beskriver han jordskælvsforudsigelse ved hjælp af dyr. Også polvandring har han været rundt om.