Jordskælv i Skåne - kraftige rystelser i Danmark - Larsen, Tine B.; Voss, Peter H.; Gregersen, Søren (GeologiskNyt, 2009)
En helt almindelig søvnig vintermorgen, d.16. december 2008, blev tusindvis af danskere vækket ca. kl. 6.20 af de uvante rystelser fra et jordskælv. Huse knagede, ting og sager raslede, senge svajede og uhyggelige lyde hørtes fra undergrunden. Nogle steder var oplevelsen så intens, at forskrækkede mennesker løb udenfor – ganske som man bør, hvis man pludselig befinder sig midt i et kraftigt jordskælv.