Forsker bygger babyjord - selvsving i USA - Hjuler, Ulla V. (GeologiskNyt, 2008)
Videnskabsmænd Verden over er stadig ikke helt klare over, hvordan Jorden frembringer det magnetiske felt, som får kompasnålen til at pege mod nord. Derfor har en amerikansk forsker bygget en minijord for at se, hvad der egentlig skaber et magnetisk felt.