Nalunaq Guldminen - på femte år - Dahl, Ole (GeologiskNyt, 2008)
I det sydvestlige Grønland, knap 40 km fra Nanortalik, ligger en fantastisk smuk dal, Kirkespirdalen. Den har sit navn efter den karakteristiske fjeldtop Kirkespiret. Toppen er med sine 1.590 m.o.h. et af de højeste fjelde i Sydgrønland. I denne dal har der siden maj 2004 været drevet minedrift 24 timer i døgnet. Det er Nalunaq Guldminen, Grønlands første guldmine, som langsomt sprænger sig vej gennem bjerget.