Opstilling af geologiske modeller - fra datahåndtering til dokumentation - Kristensen, Margrethe; Jørgensen, Flemming; Højberg, Anker Lajer; Klint, Knud Erik S.; Hansen, Christina; Hjort, Birthe Eg; Richardt, Niels; Sandersen, Peter B. E. (GeologiskNyt, 2008)
Grundvandsmodeller anvendes i dag rutinemæssigt i den nationale grundvandskortlægning, og der har i den senere tid været stor fokus på kvalitetssikring og usikkerhedsvurdering af sådanne modeller. Grundvandsmodeller bygger grundlæggende på en forståelse af geologien og bør derfor altid tage udgangspunkt i en geologisk model. For geologiske modeller har der dog endnu ikke været den samme fokus på usikkerhed og kvalitetssikring, men da usikkerheden typisk er relativt stor ved geologisk tolkning og modellering, udgør den geologiske model normalt det svage led i modelprocessen. Samtidigt er det i stigende omfang erkendt og accepteret, at geologien i høj grad påvirker grundvandets strømningsforhold.