De norske fjelde - rodløse realiteter - Japsen, Peter; Chalmers, James A.; Rasmussen, Erik Skovbjerg (GeologiskNyt, 2008)
I GeologiskNyt 5/2007 opsummerede vi et væld af oplysninger, der viser, at de norske fjelde har været udsat for vertikale bevægelser i kilometer-skala i Kænozoikum, og at fjeldene først har nået deres nuværende højder i Neogen. Søren B. Nielsen (SBN) kommenterer i GeologiskNyt 1/2008 vores indlæg, men kommer desværre ikke med yderligere argumenter for sin hypotese om, at de norske fjelde er resterne af den bjergkæde, der blev dannet under den kaledonske kollision mellem Baltica og Grønland for mere end 400 millioner år siden. Derimod skaber SBN usikkerhed om simple kendsgerninger, der er af afgørende betydning for vurderingen af de norske fjeldes alder og struktur.