Klimadebatten - det geologiske perspektiv - Odgaard, Bent (GeologiskNyt, 2008)
Det geologiske tidsperspektiv og geologiske data har for alvor slået igennem i klimadebatten. Dette afsløres bl.a. gennem den stigende vægt, der lægges på palæoklima i rapporterne fra IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change). Den seneste og fjerde rapport fra 2007 rummer således et helt selvstændigt kapitel om palæoklima på ikke mindre end 60 sider. Størst opmærksomhed er der lige nu på geologiske analoger, på drivhusgasser i fortiden samt på tidsserier med høj opløsning.