Kultursammenstød - kunsten at rykke et vulkanudbrud 100 år - Kjær, Carsten R. (GeologiskNyt, 2008)
Dateringen af de store vulkanudbrud i bronzealderen på den græske ø Santorini diskuteres stadig flittigt i fagkredse.