Jernforbindelser i grundvand - 30 års erfaringer med jernfjernelse - Blandfort, J C (GeologiskNyt, 2007)
Naturen bestemmer, hvilken afjerningsproces vi får i et vandværk, når der ikke tilsættes iltende kemikalier til vandet, som det sker i Danmark. Dette betyder, at jernudfældningerne i de danske vandværks filtre er at sammenligne med jernhydritudfældninger, der kan findes i naturen udfældet under iltrige forhold.