Mindre gletschere og klimaet - metoder, komplikationer og resultater - Yde, Jacob Clement; Knudsen, Niels Tvis (GeologiskNyt, 2007)
Til trods for at de mindre gletschere og iskapper kun udgør ca. 3% af det samlede gletscherdækkede areal, så har de bidraget med 25 - 50% af de seneste årtiers havniveaustigning. Det er således vigtigt ikke kun at fokusere på de store isskjolde på Antarktis og i Grønland som glaciale bidragydere, men også at intensivere den systematiske overvågning af de mindre gletschere og iskapper.