Norges fjelde - og de geologiske kendsgerninger - Japsen, Peter; Bonow, Johan M.; Chalmers, James; Rasmussen, Erik Skovbjerg (GeologiskNyt, 2007)
Hvorfor der er bjerge i Norge? For at kunne besvare dette tilsyneladende simple spørgsmål, må man først fi nde ud af, hvornår bjergene blev til bjerge. Er de gamle og skabt af kolliderende kontinenter, eller er de unge og dannet af aktive (men måske dårligt forståede) kræfter i Jordens indre?