Mosasaurerne - Kridthavenes kæmpeøgler - Lindgren, Johan (GeologiskNyt, 2004)
Med sine langstrakte, næsten ormelignende kroppe, kraftfulde kæber og store, koniske tænder var mosasaurerne virkelighedens svar på myternes søslanger. Deres aggressive adfærd kombineret med en ofte gigantisk størrelse må have gjort dem til et voldsomt og frygtet indslag i det hav, som dækkede Danmark under sen Kridttid.