Økonomiens geologi - oliecivilisationens opsving og nedtur - Illum, Klaus (GeologiskNyt, 2004)
Det at tage bilen på arbejde eller flyve til feriedestinationen er en naturlig selvfølge for mange mennesker. Hvad, de færreste tænker på, er, at olien skal komme et sted fra. Analyser viser, at det fortsat stigende forbrug i løbet af nogle få år vil kunne afstedkomme en for verdensøkonomien fatal oliekrise.