Arsen i dansk drikkevand - et undervurderet sporstof - Kristiansen, Søren M.; Nørnberg, Per; Ramsay, Loren (GeologiskNyt, 2004)
Epidemiologiske undersøgelser har vist, at grundstoffet arsen selv i små mængder kan forårsage alvorlige sygdomme. Grænseværdien i drikkevand er derfor sænket til en femtedel af den tidligere værdi. Det giver en del problemer for grundvandet som drikkevandsressource.