Jordskælvet ved Sumatra - seismologisk set - Larsen, Tine B.; Voss, Peter (GeologiskNyt, 2005)
Jorden svinger stadig efter det store jordskælv vest for det nordlige Sumatra d. 26. december 2004. Jordskælvet, som netop er blevet opjusteret til 9,3 på Richterskalaen, er det største siden jordskælvet ud for Chiles kyst i 1960, som målte 9,5.