Findes Bølling i Bølling Sø? - nye undersøgelser af en klassisk lokalitet - Bennike, Ole; Sarmaja-Korjonen, Kaarina (GeologiskNyt, 2005)
Danmark har været et foregangsland indenfor kvartærgeologi. Den første oversigt – globalt set – over skovens udvikling efter sidste istid blev således publiceret af naturforskeren Japetus Stenstrup allerede i 1842. Den første påvisning af en varmeperiode under overgangen fra sidste istid til den nuværende mellemistid, i senglacialtiden, skyldes Hartz og Milters, efter arbejde i lergrave syd for Allerød i Nordsjælland for godt 100 år siden.