Kontinentale spændinger - matematiske modeller leverer ny viden - Hansen, David Lundbeck; Nielsen, Søren Bom (GeologiskNyt, 2005)
Indtil nu har geologer antaget, at hævningsfaserne i de sedimentære bassiner var ledsaget af en samtidig øget tektonisk aktivitet ved pladeranden, men nye computersimulationer har nu vist, at bassinerne også hæves, når den tektoniske aktivitet er på retur.