Er polvendingen nær? - sandsynligheden palæomagnetisk set - Riisager, Peter; Zillén, Lovisa; Snowball, Ian (GeologiskNyt, 2005)
Jordens magnetfelt er aftaget 10 procent over de sidste 170 år. Nye målinger fra blandt andet den danske Ørsted-satellit viser, at de magnetiske poler nu flytter sig ca. 50 km om året. Men er det usædvanligt hurtigt? Nogle forskere mener ja. De tolker ændringerne som tegn på, at Jordens magnetfelt er på vej mod en polvending (se Peter Staunings artikel i GeologiskNyt nr. 5, 2004).