Kan Jorden miste balancen? - Palæomagnetikere leder efter svaret - Riisager, Peter (GeologiskNyt, 2005)
Det er svært at forestille sig, at en hel planet kan miste balancen. Det er ikke desto mindre det, der muligvis er sket tidligere i Jordens geologiske historie. Det drejer sig om det mærkelige fænomen “polvandring”, hvor hele Jorden tipper i forhold til rotationsaksen. I disse år forskes der intenst i polvandring og specielt den mulige indflydelse, som polvandring har haft på Jordens klima og livets udvikling.