Krafla-udbruddene - 1975-1984 - Danielsen, Peter E.; Sturkell, Erik (GeologiskNyt, 2005)
Den 20. december 1975 indledtes en udbrudsepisode med sprækkedannelse på ydersiden af vulkanen Krafla i det nordlige Island. Episoden forløb frem til 1984. Vulkanen havde da været inaktiv siden udbruddene mellem 1724 og 1729.