Det minoiske udbrud - nu nøjagtigt dateret - Friedric, Walther L.; Hjuler, Ulla V. (GeologiskNyt, 2006)
Diskussionen om dateringen af bronzealderens største vulkanudbrud ser nu ud til at være afsluttet. En gruppe naturvidenskabelige forskere fra Aarhus Universitet har nemlig dateret en olivengren til 1613 ± 13 f. Kr. Det er 100 år tidligere end førhen antaget.