Tsunamiens spor i grundvandet - erfaringer fra undersøgelser i Sri Lanka - Villholth, Karen G. (GeologiskNyt, 2006)
Tsunamien, som opstod efter det kæmpemæssige underjordiske jordskælv tæt ved Sumatra i det Indiske Ocean d. 24. december, 2004, forårsagede pludselig og vidtomfavnende død og ødelæggelser i sit umiddelbare kølvand i de omkringliggende lande. Men efter bølgerne havde trukket sigtilbage, stod det klart, at noget andet var stærkt medtaget af tunamien, som indirekte ville påvirke den lokale befolkning i lang tid efter, nemlig grundvandet og vandforsyningen.