Når jorden går amok - Hjuler, Ulla V. (GeologiskNyt, 2006)
De sidste par år har været rystet af flere voldsomme naturkatastrofer. Tsunamien i Det Indiske Ocean i julen 2004 udløst af et af de kraftigste jordskælv nogensinde. Orkanen Katrina, der raserede New Orleans sidst i august 2005. I oktober samme år ramte et voldsomt jordskælv Pakistan. Men der har været en hel del dødbringende katastrofer i Jordens historie.