Borggård-1 - ny stratigrafisk kerneboring på Bornholm - Nielsen, Arne Thorshøj; Klitten, Kurt; Hansen, Hans Peter Birk (GeologiskNyt, 2006)
En 316 m dyb fuldt kernet boring på Sydbornholm udført maj-juli 2006 leverer for første gang præcise oplysninger om lithologien og tykkelsen af de nedre kambriske formationer i området. Boringen skulle desuden vise sig at rumme flere spændende overraskelser, bl.a. blev det konstateret, at de stærkt vandførende kvartsitter er næsten dobbelt så tykke som oprindeligt antaget.