Steno - i samlingernes og museers verden - Thomsen, Elsebeth (GeologiskNyt, 2006)
I år er det 350 år siden, at Niels Stensen blev immatrikuleret ved Københavns Universitet. Gennem hele sin videnskabelige karriere havde Niels Stensen den lykke, at han kunne regne mange af datidens kendte videnskabsmænd til sin bekendtskabskreds. Mange at disse personer var også museumsmennesker. Niels Stensen skulle selv beskæftige sig med musealt arbejde. Dette arbejde er delvist dokumenteret i et katalog. Ellers findes der kun spredte og få informationer om hans museumsinteresse og erfaringer. Denne artikel vil forsøge at belyse denne relativt ukendte side af Niels Stensens liv.