Livsstil på flaske - om vand fra hanen og på flasker - Larsen, Gunnar (GeologiskNyt, 2006)
Fra årtusindskiftet og frem er der i den vestlige verden blevet drukket stadig mere flaskevand. I Danmark lå forbruget i perioden 1995-2001 på 8.000-20.000 m3 årligt, men er siden steget til ca. 60.000 m3 om året. Der er også kommet eksklusive danske og udenlandske produkter på markedet i designede flasker, der fås på caféer og restauranter. I danske storbyer er der kommet vandbarer, og restauranter har egentlige vandkort med et bredt udvalg.