Når klimaet bryder mønstret - naturlige og menneskeskabte ændringer - Seidenkrantz, Marit-Solveig; Kuijpers, Antoon; Schmith, Torben (GeologiskNyt, 2009)
Ved at sammenligne geologiske undersøgelser med moderne vejrdata mener vi nu at kunne skelne mellem naturlige variationer i klimaet og menneskeskabte klimaændringer. Resultaterne peger på, at de sidste 20-30 års opvarmning ikke kan forklares af naturlige processer.