Jordens atmosfæriske iltning - klimaeffekter og konsekvenser - Frei, Robert (GeologiskNyt, 2009)
Det er i dag en alment accepteret teori, at iltningen af Jordens atmosfære var en enorm, drivende kraft for klimaændringer, og at den havde voldsomme konsekvenser for livets udvikling på vor planet. At forstå dén kompleksitet og vekselvirkning, der eksisterer mellem forskellige parametre og cykler i Jordens system, er meget vigtigt bl.a. for at kunne tackle årsager til de mere recente klimatiske fluktuationer inden for de sidste 100.000-150.000 år, som ikke er menneskeskabte.