Er vi alene i universet? - fra Jens Lyn til Astrobiologi - Yde, Jacob C.; Finster, Kai; Bárcena, Teresa G.; Knudsen, Niels Tvis (GeologiskNyt, 2009)
Et af de helt store videnskabelige og eksistentielle spørgsmål er, om der er liv andre steder end på Jorden – og hvis der er, hvilke livsformer kan vi så forvente at møde, og hvor skal vi i givet fald lede efter det. I første omgang må vi rette øjnene mod vores egen planet, hvor vi stadig overraskes af især mikroorganismers tilpasning til ekstreme livsbetingelser.