To jordskælv på 12 minutter - er der en sammenhæng? - Larsen, Tine B. (GeologiskNyt, 2009)
Med knap 12 minutters mellemrum blev Asien ramt af to kraftige jordskælv d. 10. august 2009. Først gik det ud over Andamanerne i det Indiske Ocean, som blev ramt af et jordskælv der målte 7,6 på Richterskalaen. Kort tid efter var det Japans tur, da et jordskælv på 6,4 satte både hav og jord i bevægelse ud for det sydlige Honshu.