Botner - gletschernes fødestuer og kirkegårde - Yde, Jacob C.; Paasche, Øyvind (GeologiskNyt, 2009)
En type gletschere, der virkelig lider, når klimaet bliver varmere, er botn-gletscherne. Det er her, vi oftest finder døende gletschere eller resterne efter nyligt bortsmeltede gletschere, men det er også her, gletschere genfødes.