Newzealandske gletschere - nogle af Verdens mest klimafølsomme - Riger-Kusk, Mette (GeologiskNyt, 2009)
Svingninger i udbredelsen af Verdens ismasser er en af de mest pålidelige indikatorer for ændringer i de klimatiske forhold. Men selv i et så begrænset område som New Zealand findes der store regionale forskelle på gletschernes respons på klimaforandringer. Dette ses tydeligt i dag, hvor nogle gletschere oplever en dramatisk tilbagetrækning, alt imens andre vokser.