Warbirds - flyveøgler i luftkamp med jagerfly - Milán, Jesper (GeologiskNyt, 2009)
Fortidsmonstre har altid optrådt flittigt i action- og gyserfilm, hvilket der gennem tiden er kommet mange gode og knap så gode resultater ud af. Blandt de mest vellykkede kan nævnes Jurassic Park-trilogien, hvor et højt ambitionsniveau og et astronomisk budget skabte de til dags dato mest livagtige rekonstruktioner af dinosaurer, der endnu er set på film. Imidlertid har b-filmsbranchen også i stor grad kastet sin kærlighed på fortidens dyreliv med mildest talt blandede resultater.