Begravede dale på Sjælland - Søndersø-, Alnarp- og Kildebrønde-dalene - Svendsen, Nick (GeologiskNyt, 2008)
I Nordsjælland ligger der to begravede dale, Søndersø-dalen og Alnarp- Esrum-dalen. Begge dale har været kendt i over hundrede år. Ved Ishøj ligger ligeledes en begravet prækvartær dal, Kildebrønde-dalen. Dalene har ikke haft den store bevågenhed i senere tid, så lad os kigge lidt nærmere på dem.