Hullet ved Vorbasse - tektonik i spil som landskabsdannende faktor - Sørensen, Inga (GeologiskNyt, 2008)
I omkring 150 år har vi i Danmark haft kort med højdekurver, der tydeligt viser os detaljerne i landskabets overflade. Igennem stort set lige så mange år har vi diskuteret, hvordan denne overfl ade kan være opstået, dvs. hvilke kræfter der har formet bakker og dale samt alle de øvrige landskabselementer, vi kender i naturen. I artiklen her fokuseres på lavninger i landskabet – specielt en ny lavning, der pludselig kom til syne på en mark ved Vorbasse for snart 15 år siden.